Czy Ty też czujesz, że zasługujesz w życiu na coś więcej?

My wierzymy, że zasługujesz na naprawdę smaczną pizzę, robioną ze świeżych i wysokiej jakości składników, serwowanych w przytulnym lokalu, gdzie spędzicie miło czas: dorośli przy stoliku, a młodsi Goście w kąciku dla dzieci. Wierzymy, że zasługujesz też na taki sam wysoki poziom, ciesząc się z pysznej pizzy dowiezionej do Ciebie do domu.

Dlatego wkładamy całe serce w to, co dla Ciebie serwujemy. Starannie dobieramy nasze składniki i komponujemy nasze dania, żeby były smaczne i przystępne cenowo. Ciągle doskonalimy się, żebyś zawsze czuł się u nas dobrze.

IT Consulting

Właścicielka Pan Pizza

Oliwia

IT Support

Właściciele Pan Pizza

Oliwia i Rafał

Takie właściciele przyjęli założenia i tego się trzymają.

Restaurację założyło bowiem małżeństwo - Oliwia i Rafał. Są stąd - a dokładniej z Dębieńska. Zanim do tego jednak doszło Otwarcie restauracji Pan Pizza było poprzedzone 10 latami opracowywania receptury na ciasto do pizzy i 4 latami nauki i przygotowań. A to wszystko, dlatego że wierzą, że zasługujesz.

Kiedy pod koniec 2021 roku udało się znaleźć właściwy lokal w Czerwionce, właściciele zakasali rękawy i rozpoczęli samodzielnie remont.

Po przeszło pół roku prac, 9 Lipca nastąpiło Wielkie Otwarcie. Do końca 2023 roku kuchnia w Pan Pizza wydała ponad 30 tysięcy pizz! Obecnie, poza właścicielami, w lokalu pracuje 12 osób i 1 robot - Pan Pizzuś. W lutym ubiegłego roku nasza szefowa Oliwia Różacka została nominowana do nagrody Człowiek Roku w kategorii Biznes, a sama Restauracja uzyskała znak rekomendacji od międzynarodowego serwisu opiniującego Restaruracje: Restaurant Guru. Zdobyliśmy także tytuł Pizza Roku 2023 w plebiscycie Mistrzowie Smaku w regionie Rybnik, Żory, Wodzisław Ślaski oraz 3 miejsce w województwie Śląskim!

Sala przyjęć w restauracji Pan Pizza Czerwionka
Wnętrze restauracji Pan Pizza od wejścia Stoliki we wnętrzu restauracji Pan Pizza Czerwionka

Z ciekawostek o restauracji, warto wiedzieć, że Pan i Pani Pizza nie są jednak inspiracją dla nazwy

A jest nią sposób wypieku naszej amerykańskiej pizzy. Pizza na puszystym cieście “pan” to pizza wypiekana i serwowana w wysokich blachach. Z angielskiego nazywa się to “pizza pan” (pan - blacha). Nazwa Pan Pizza jest to więc gra słów, która odwracając wyrazy “pizza pan” personifikuje pizzę. A skoro mowa o naszej pizzy to ponad 89% ankietowanych uznało ją za najlepszą w mieście lub najlepszą jaką kiedykolwiek jedli, a 95% naszych Gości poleca ją swoim znajomym! Najpopularniejszymi są zaś Neapolitana i Pollo. Co miesiąc znajdziesz też u nas inne pizze sezonowe, inspirowane różnymi rejonami świata!

Żeby ciasto na naszą pizzę zawsze było pyszne i puszyste, przygotowujemy zawsze z dokładnie odmierzonych 7 tajemnych składników.

Każdy placek wyrasta bezpośrednio na blasze przez kilkanaście godzin w warunkach chłodniczych. Dopiero wtedy jest gotowy, żeby go upiec. A nasze pizze przejeżdżają przez piec w temperaturze aż 300 stopni! Ale jak to przejeżdżają, pytasz? Mamy specjalny automatyczny piec, dzięki któremu każda pizza jest pieczona zawsze z tą samą temperaturą i tym samym czasie. Dzięki temu wszystkie nasze pizze wychodzą zawsze takie jakie powinny być!

A jeśli jeszcze nie odwiedziłeś nas na miejscu (lub to przegapiłeś) to w lokalu mamy:

kelnera-robota - Pana Pizzusia, kącik dla dzieci i krzesełka dla dzieci, osobną małą salę na imprezy i darmowe Wi-Fi. Możesz też wziąć ze sobą na drogę pizzę na kawałki (jeśli akurat nie ma żadnej w witrynie przy barze to zrobimy świeżą, którą możesz wybrać z 2 pierwszych przedziałów menu). Oferujemy też możliwość rezerwacji, zarówno stolika, jak i małej sali - możesz to zrobić dzwoniąc do nas lub przez zakładkę Rezerwacja na stronie www.